Арсен Венгер е доста сериозен оптимист, след като обяви, че Арсенал може да спечели титлата във Висшата лига под ръководството на Микел Артета. 

Това изглежда като сериозен комплимент за сегашния наставник, под чието ръководство отборът наистина прогресира, но от друга страна сякаш не е и най-реалистичната прогноза. 

„Наистина вярвам в това, защото изглежда, че той създаде много добра атмосфера в отбора, който в същото време и контролира. Играчите го следват, а и в последните 2 години клубът похарчи доста пари за нови попълнения. Изведнъж открихме сериозни ресурси, което бе доста изненадващо“ заяви Венгер, като последните му думи определено показват разочарованието му, защото той нямаше възможност да привлича много играчи в края на престоя си на „Емиратс“. 

„Мисля, че Артета разполата с достатъчно количество и качество в състава си, така че защо не?“ добави французинът, който все още не е посещавал клуба след напускането си през пролетта на 2018-а, но твърди, че любовта към Артилеристите продължава. 

„Не знам кога ще се върна, но и не изключвам това да се случи. Това все още е моят клуб и отборът, който обичам. Все още страдам, когато не се справяме добре и съм радостен, когато резултатите са на ниво. Когато говоря за Арсенал все още използвам „ние, ние, ние“!“.