Младият нападател на Арсенал Еди Нкетиа сътвори история, след като се превърна в най-резултатния играч за младежкия национален тим до 21 години. 

Футболистът отбеляза 14-ия си гол с екипа на Трите Лъва едва в 12-ото си участие за състава и донесе победата над Турция с 2:1, която прати англичаните на Евро 2021. 

Досега той делеше първото място с Алан Шиърър и Франсис Джефърс, като негово попадение правилно бе отменено поради засада през първото полувреме. Преди това Тюркмен си отбеляза автогол и даде аванс на домакините. 

След почивката обаче, гостите получиха дузпа, но Аарън Рамсдейл спаси удара на Дервишоолу, който при ситуацията симулира доста сериозно, но въпреки това реферът посочи бялата точка. 

Турците държаха съперника под напрежение, преди и Англия да получи дузпа, но в 83-ата минута Нкетиа стреля в гредата. Все пак в 88-ата нападателят се реваншира и подпечата успеха след пас на Райън Сесеньон. 

Дервишоолу вкара почетния гол за гостите в добавеното време, но Англия удължи серията си без загуба в европейски квалификации на 43 мача, като последното поражение е отпреди 9 години.