Арсенал постигна трета поредна победа в група В на Лига Европа, след като се справи с Молде с 4:1. 

Артилеристите изостанаха в резултата, но след това норвежците се самоубиха с два автогола, така че до изненада на „Емиратс“ нямаше как да се стигне. 

Никола Пепе и Джо Уилок все пак се разписаха за лондончани, които имат 9 точки в групата. Серията на Молде от 6 поредни победи във всички турнири бе прекъсната, като отборът остава с 6 точки, но и добри шансове да продължи напред. 

Арсенал започна добре и още в първите минути стигна до 2 положения, но Еди Нкетиа пропиля и двете възможности, като първо не успя добре да засече, а след това Бьорнбак изби прехвърлящия му удар.

Лондончани имаха предимство при владението на топката, но им липсваше качество в последната третина от терена. Норвежците пък действаха спокойно и в 22-ата минута удариха. 

Елингсен получи сам пред наказателното поле и със страхотен удар с левия крак завъртя топката към далечния ъгъл. Лено се разтегна, но изстрелът бе твърде добър и така Молде поведе. 

В следващите минути Артилеристите не успяха да реагират и продължаваха да се затрудняват в предни позиции. В 43-ата минута те все пак вкараха чрез Нкетиа, но попадението бе отменено заради спорна засада на Уилок, за когото лайнсменът прецени, че влияе на играта. 

В добавеното време на първата част обаче, гостите помогнаха. При контраатака на Арсенал Нкетиа потърси Уилок пред вратата, Хауген опита да се намеси, но натиснат от съперника си отклони топката в собствената си врата, след като и вратарят бе напуснал голлинията си. 

В 54-ата минута Колашинац направи страхотен пропуск, когато отблизо не успя да намери празната врата и прати топката над гредата, след като вратарят не съумя да избие добре едно центриране. 

В 62-ата минута Молде продължи да се саморазрушава с нов автогол. Уилок пусна топката успоредно на голлинията, а резервата Синиян бе грешникът за гостите, като отклони в мрежата за 2:1. 

В 69-ата минута окончателно стана ясно, че до изненада няма да се стигне. Сака намери Пепе на границата на наказателното поле и французинът реализира с отличен удар с левия крак. 

В последните минути Джо Уилок пропусна от чиста позиция преди в 88-ата минута да се реваншира, когато отбеляза с хубав удар под гредата и направи триумфа още по-категоричен. 

Арсенал – Молде    4:1

0:1 Елингсен 22
1:1 Хауген 45+1 автогол
2:1 Синиян 62 автогол
3:1 Пепе 69
4:1 Уилок 88

Арсенал: Лено, Мейтланд-Найлс (63 Седрик Соареш), Мустафи, Луис, Колашинац, Себайос (80 Елнени), Джака (80 Тиърни), Уилиан (63 Сака), Уилок, Пепе, Нкетиа
Молде: Линде, Уинго, Бьорнбак, Грегерсен (46 Синиян), Хауген, Аурснес, Ейкрем (74 Бриндхилдсен), Хусаин, Елингсен (86 Мострьом), Омойджуанфо (74 Джеймс), Боли (66 Кнудтсон)