Астън Вила се върна на победния път във Висшата лига след впечатляващо 3:0 срещу Арсенал насред неговия „Емиратс“. 

Бирмингамци изиграха силен мач и оставиха зад гърба си двете поредни поражения, в които получиха общо 7 гола. Оли Уоткинс се превърна в герой с 2 гола. 

Артилеристите пък допуснаха голямо разочарование, тъй като не показаха достатъчно креативност в нападение и допуснаха втора поредна домакинска загуба в шампионата. 

Началото бе наистина ударно, защото след 47 секунди Вила вкара. Грийлиш изведе Макгин, който реализира с мощен изстрел. 

Последва обаче намеса на ВАР заради позицията на Рос Баркли и съмнения, че пречи на видимостта на Бернд Лено и влияе на играта, след като е в засада. В крайна сметка след 3 минути и 44 секунди голът бе отменен, а това бе много спорно решение. 

Това бе сериозно предупреждение за домакините, за които Уилиан стреля високо над вратата в 14-ата минута. Като цяло сблъсъкът се развиваше равностойно преди в 25-ата минута бирмингамци все пак да поведат и този път всичко бе редовно. 

Арсенал сбърка при една атака, последнаха бързи действия от Вила, като Таргът бе изведен отляво, а неговото ниско подаване бе пратено в мрежата от Трезеге. Сака обаче играе последен с топката, така че това бе автогол. 

Гостите продължиха да играят спокойно, докато на лондончани липсваше креативност и идеи в атака. Чак в 41-ата минута Тиърни сложи топката на главата на Лаказет, но от абсолютно чиста позиция той пропусна. Така паузата дойде при преднина за Вила. 

През второто полувреме Арсенал опита да реагира и заигра малко по-остро и Обамеянг стреля неточно, а след това и Уилиан и Себайос не бяха прецизни. В 61-ата минута Холдинг пропусна най-сериозното положение, когато намерен от Габриел стреля неточно, след като трябваше да вкара. 

Вила обаче чакаше своя момент и той дойде в 72-ата минута. Дъглас Луис подаде по диагонала наляво, Баркли отигра отлично от въздуха и подаде пред вратата, където Оли Уоткинс засече с глава за 2:0. 

Веднага след попадението бирмингамци бяха близо до нов гол, но ударът на Грийлиш бе избит пред голлинията от Себайос. В 75-ата минута обаче, Грийлиш получи от вратаря Мартинес, напредна мощно и изведе Уоткинс, който с диагонален удар вкара за 3:0. Това бе неговият 6-и гол за сезона. 

До края не се случи нищо и така с победата Вила вече има 15 точки, като излезе на 6-о място, докато Арсенал се смъкна на 11-а позиция с 12 и не успя да надгради над хубавия успех над Манчестър Юнайтед в предишния кръг. 

Арсенал – Астън Вила    0:3

0:1 Сака 25 автогол
0:2 Уоткинс 72
0:3 Уоткинс 75

Арсенал: Лено, Холдинг, Габриел, Тиърни, Бейерин, Елнени, Партей (46 Себайос), Сака, Уилиан (65 Пепе), Лаказет (65 Нкетиа), Обамеянг
Астън Вила: Мартинес, Кеш, Конса, Мингс, Таргът, Луис, Макгин, Трезеге (88 Ел Гази), Баркли, Грийлиш, Уоткинс