Арсенал е много далеч от нивото, на което трябва да бъде. Това обяви мениджърът на лондончани Микел Артета. 

Испанецът пристигна в края на миналата година и стабилизира Артилеристите, като ги изведе до триумф за ФА Къп и Къмюнити Шийлд. Отборът обаче стартира колебливо през новия сезон и има големи проблеми в нападение. 

„Страхувам се, че сме доста далеч от нивото, на което трябва да бъдем. Това обаче е част от процеса. Трябват ни добри резултати и сега целта е да печелим мачове във всички турнири и то с добра игра. До момента имаме 14 мача за сезона, от които спечелихме 10 и загубихме 4, но пораженията бяха във Висшата лига, което не бе добре” заяви Артета пред клубния сайт. 

Отборът се стабилизира в защита, но поражението с 0:3 от Астън Вила преди прекъсването за националните отбори показа, че и в отбрана има върху какво да се работи. 

„Има много неща, които да направим. И в близко бъдеще и в по-далечно. И тук не става въпрос за промени не само на терена, но и в структурно естество като клуб. Това са предизвикателни времена и през последните 3-4 месеца се случиха много неща. Аз обаче съм позитивен и вярвам, че бъдещето за Арсенал е светло. Загубата ни в последния мач бе неприятна и трябва да разберем защо се получи така и да не допускаме други подобни двубои” добави Артета.