Арсенал оцеля при гостуването си на Лийдс и стигна до 0:0 в мач от 9-ия кръг от Висшата лига. Лондончани играха почти цяло второ полувреме с човек по-малко, но все пак не загубиха. 

Домакините играха силно и имаха по-добрите ситуации, като в края на три пъти удариха и гредите на вратата на Артилеристите, но не успяха да спечелят като имат само точка от последните си 3 мача. С 11 точки те не са далеч от дъното. 

Арсенал е с 13 пункта, но продължава да има сериозен проблем в нападението си, като този път и променената позиция на Пиер Емерик Обамеянг не им помогна. 

В състава на Арсенал имаше структурна промяна, след като за първи път Обамеянг бе поставен на върха на атаката през сезона. Той бе подкрепен от Уилиан, Джо Уилок и Никола Пепе, а Александър Лаказет остана на пейката. Дани Себайос пък стартира в средата на терена. За домакините добрата новина бе завръщането на Калвин Филипс, който не бе играл месец. 

Гостите започнаха амбицирано, но и домакините действаха с желание. Рафиня отправи първия удар, но той бе неточен. Себайос отговори с подобно изпълнение. В 13-ата минута Патрик Бамфорд бе изведен добре, но ударът му бе твърде слаб и Лено не бе затруднен. 

Белите действаха по-добре, но в 22-ата минута имаха късмет, когато Пепе опита центриране, но се получи удар и топката среща напречната греда. В  средата на първата част вратарят на Арсенал Лено имаше 16 докосвания до топката, докато Обамеянг бе само с 11. 

Той все пак получи шанс да стреля при една атака, но ударът му не се получи. Рафиня не бе точен за Лийдс, преди в 32-ата минута Бамфорд да успее да стреля от въздуха, но Лено направи отлично спасяване. 

Белите бяха по-добри в края на полувремето, но не успяха да стигнат до попадение и паузата дойде при нулево равенство. Скоро след нея обаче, Арсенал изпадна в трудна позиция, защото остана с човек по-малко. 

Пепе реагира след контакт с Алиоски и го удари с глава. Голяма глупост от страна на французина, който бе изгонен, след като реферът прегледа положението. В следващите минути домакините така и не успяха да наложат предимство в играта и да създават положения. 

И на двата отбора липсваше прецизност в завършващата фаза и така при няколкото атаки, които организираха, те не успяха да ги завършат както трябва. Джака стреля над вратата от свободен удар преди влезлият от пейката Родриго да стреля много опасно към далечния ъгъл и преодоля Лено, но топката мина и встрани от вратата. 

В 80-ата минута пак испанецът бе в центъра на събитията, като този път прати топката в напречната греда. Последва контраатака и опит на Обамеянг, който бе блокиран от Купър. Гостите искаха игра с ръка, но след намесата на ВАР дузпа не бе отсъдена. 

В 84-ата минута Бейерин проби отдясно и изведе отлично Сака, но вратарят на Лийдс запази спокойствие, изтласка съперника встрани и след това го блокира, за да запази  вратата си. 

В 87-ата минута късметът пак покри лондончани. Този път Бамфорд скочи добре и стреля с глава, но сега топката срещна страничната греда. Дълбоко в добавеното време и Рафиня стреля в гредата след удар в близкия ъгъл, с което окончателно стана ясно, че това не е денят на Лийдс. 

Лийдс – Арсенал    0:0

Лийдс: Меслие, Ейлинг (71 Родриго), Кох, Купър, Далас, Филипс, Алиоски, Харисън (80 Поведа), Рафиня, Клих, Бамфорд
Арсенал: Лено, Холдинг, Габриел, Тиърни, Бейерин, Джака, Уилок (57 Уилок), Себайос, Уилиан (46 Нелсън), Пепе, Обамеянг