Мениджърът на Арсенал Микел Артета очаквано определи изгонването на Гранит Джака за основна причина за загубата от Бърнли с 0:1 снощи. 

Халфът изпусна нервите си в началото на второто полувреме, когато хвана за гърлото Ашли Уестууд и след намесата на ВАР получи червен картон. 

Впоследствие Пиер-Емерик Обамеянг си вкара автогол и така Артилеристите регистрираха нова загуба, като са по-близо до дъното, отколкото до челните места. 

„Това бе абсолютно неприемливо. Той допусна грешка и издъни и просто им дадохме мача. Дотогава имахме предимство. Знаехме, че трябва да победим задължително, но с 10 души не е лесно и в крайна сметка загубихме след статично положение“ заяви Артета, който призова играчите си за дисциплина, след като Елнени блъсна в лицето Тарковски точно преди гола и имаше късмет, че също не бе изгонен. 

„Подобни неща са крайно разочароващи, но в стремежа си да покаже страст и амбиция, Гранит просто премина границата. Имаше подобен инцидент и с Елнени след това. Това обаче е грешният подход и не трябва да правим такива неща“ добави наставникът, чийто тим бе освиркан от феновете след последния сигнал.