В Арсенал застават твърдо зад мениджъра Микел Артета, въпреки разочароващото представяне от началото на сезона. 

Тимът е 15-и в класирането само с 1 победа в последните 8 мача и едва 10 вкарани гола за кампанията, което увеличи сериозно напрежението върху наставника. 

Техническият директор Еду обаче, подкрепи Артета и бе категоричен, че испанецът е правилният човек за поста. 

„Наистина е странно, тъй като разликите до миналия сезон, когато се справяхме добре, са минимални. Отново обаче резултатите са на първо място. Микел обаче върши страхотна работа. Играчите и екипът оценяват това и му вярват. Искам да ви уверя, че всичко в отбора е наред. Клубът се нуждае от стабилност, а не от нови промени. Ние градим нещо сериозно и резултатите скоро ще дойдат“ заяви Еду. 

„Ние сме тук, за да подобрим генерално нещата, така че не трябва бързо да се очакват чудеса. Микел носи най-голямата отговорност за отбора, но и играчите трябва да осъзнаят, че от тях зависи много и да бъдат внимателни и дисциплинирани. Феновете не трябва да губят вярата си“ каза още босът. 

В също време Артета приема критиките, но и не губи надежда. „Трябва да поема удара и това е ясно. Всички в отбора обаче трябва да сме смели, да се борим и да не се предаваме. Не е време да се крием, а да поставим телата си на най-предната линия. Ясно е, че ако няма победи ще бъдеш критикуван. И аз го приемам. Какво мога да направя? Да наведа глава, да работя по-здраво и да се опитам да се подобря“ изтъкна наставникът.