Арсенал отново не спечели, но поне вкара гол и не загуби, след като стигна до 1:1 у дома срещу Саутхемптън в 13-ия кръг на Висшата лига. 

Лондончани пак имаха трудности и трябваше да наваксват изоставане, но все пак го направиха, като този път Пиер-Емерик Обамеянг вкара в правилната врата и тимът спря серията си от 3 поредни загуби в шампионата. 

Светците играха стабилно и можеха и да спечелят, но и равенството не е лошо, като след него те имат 24 точки и остават в челото. Арсенал е едва с 14.  

Микел Артета направи 4 промени в състава си, като Ейнсли Мейтланд-Найлс и Дани Себайос замениха наказаните Ектор Бейерин и Гранит Джака. В предни позиции обаче бе по-интересно, след като Уилиан и Александър Лаказет отстъпиха местата си на Никола Пепе и Еди Нкетиа. При Светците нямаше промени. 

В началото домакините опитаха да натиснат, но отново липсата на креативност бе ясна. Гостите действаха спокойно и в 18-ата минута нанесоха удар. Че Адамс овладя в средата на терена, след като Елнени и Габриел се забавиха и веднага изведе спринтиралия зад Тиърни Тио Уолкот, който сам срещу вратаря майсторски го прехвърли и наказа бившия си тим, за да даде преднина на южняците. 

Светците се чувстваха комфортно на „Емиратс”, но Артилеристите опитаха да реагират и в 27-ата минута организираха добра атака, при която Пепе стреля остро от границата на наказателното поле, но ударът му бе блокиран. 

В 37-ата минута Дани Себайос падна в наказателното поле и останаха съмнения за дузпа, но повторенията показаха, че ако има контакт с Беднарек е минимален и съдията Пол Тиърни сякаш бе прав. Малко след това Сака проби отляво, но ударът му от малък ъгъл бе спасен от Маккарти, който впоследствие се справи и с нов опит на Пепе. 

Саутхемптън продължаваше да бъде солиден и Уолкот накара Лено да прави ново спасяване, но паузата така или иначе дойде при аванс за неговия тим. 

След нея най-после имаше радост за Арсенал. В 52-ата минута Букайо Сака направи страхотен пробив, след което намери Нкетиа, а той пусна към Обамеянг, който прати топката в далечния ъгъл и изравни. Страхотен гол наистина. 

Саутхемптън веднага опита да отговори и Лено спаси удар на Адамс. Така се стигна обаче до 62-ата минута, когато лондончани пак останаха с човек по-малко. Уолкот преодоля Габриел, който го дръпна и получи втория си жълт картон, за да бъде изгонен. 

Късметът покри домакините минути по-късно, когато Редмънд стреля в гредата. С човек повече гостите взеха инициативата и потърсиха победата. Дженепо стреля неточно от малък ъгъл, преди в добавеното време лондончани да докоснат победата, но Холдинг прати топката в напречната греда и така мачът завърши 1:1. 

Арсенал – Саутхемптън    1:1

0:1 Уолкот 18
1:1 Обамеянг 52

Арсенал: Лено, Мейтланд-Найлс, Холдинг, Габриел, Тиърни, Себайос (67 Уилок), Елнени, Сака, Пепе (85 Седрик), Обамеянг, Нкетиа (65 Луис)
Саутхемптън: Маккарти, Уокър-Питърс, Беднарек, Верстергор, Бъртранд, Армстронг (63 Редмънд), Уорд-Праус, Ромеу, Уолкот (63 Дженепо), Адамс, Ингс