Арсенал определено може да изпадне от английския елит, стресна феновете на тима бившия полузащитник на отбора Рей Парлър, който обаче защити мениджъра Микел Артета. 

Лондончани са едва 15-и, като имат огромни проблеми в атака. Те са без победа в 6 мача от Висшата лига, от които 4 загуби, като разликата до опасната зона не е чак толкова сериозна – 5 точки. 

«В крайна сметка преди няколко години коефициентът за Лестър да стане шампион бе 5000-1, а те триумфираха, така че Арсенал определено може да изпадне, ако не преобърне ситуацията и не започне да печели точки» заяви Парлър, който бе част от знаменития отбор на Непобедимите от сезон 2003-2004. 

«Микел Артета бе до близо до Пеп Гуардиола и Арсен Венгер и знае колко е важна атмосферата в съблекалнята на един отбор. Ако има проблем той бързо трябва да го решава, защото ако не го направи мениджърът е този, който ще си тръгне, а не играчите. Аз обаче смятам, че той има качествата да промени ситуацията» добави той. 

На Арсенал обаче предстоят нови трудни мачове, след като отборът ще се изправи срещу Евертън и Челси, а между тях ще играе и с Манчестър Сити в 1/4финал за Купата на Лигата.