Арсенал продължава да пропада и снощи допусна нова загуба, този път на терена на Евертън с 1:2. Така серията без триумф в първенството достигна 7 мача и разликата до опасната зона е само 5 точки. 

Проблемите на лондончани в нападение и липсата на креативност правят тима лесен за преодоляване и с 14 точки от 14 мача Артилеристите са с най-лошо постижение на този етап от сезон 1974-75. 

„Разочарован съм за момчетата, защото те се бориха и показаха дух и амбиция. Разликата в мачовете е малка, но тези разлики трябва бързо да ги преобърнем в наша полза, защото ако това не стане ситуацият ще бъде трудна за овладяване. Допуснахме два гола без те да са направили нещо кой знае какво в атака. В същото време направихме достатъчно най-малко да не загубим“ заяви босът Микел Артета. 

„Крайно сме разочаровани, защото доминирахме в мача. Те нямаха сериозни положения, а когато ни трябваше късмет ударихме греда. В същото време си вкарахме автогол. Няма как да създаваме по 15 чисти ситуации на мач, но трябва да сме по-прецизни в последната фаза, както и по-точни при ударите. Резултатът обаче  отново не бе добър, а това все пак остава най-важното, независимо че трябваше да имаме повече точки, тъй като в много мачове нямахме шанс“ добави той. 

„И все пак съм окуражен, защото футболистите опитват всичко и се стараят максимално. Тези постижения обаче не подхождат на този футболен клуб“ каза още Артета.