Микел Артета очаквано бе много щастлив след победата над Челси с 3:1  и изрази надежда, че това ще е преломен момент в сезона на Арсенал. 

Артилеристите изиграха силен мач и въпреки че в края допуснаха гол, а Бернд Лено трябваше да спасява и дузпа, се насладиха на страхотна победа, след която се отдалечиха на 6 точки от зоната на изпадащите. 

„Това наистина е голяма победа за нас. В последните седмици бяхме много разочаровани от резултатите си, въпреки че играта не бе лоша. И ние, и феновете ни страдаха. Затова няма по-хубав резултат от победа в лондонско дерби на Боксинг дей и се надявам, че това ще е преломен момент за сезона ни” заяви Артета. 

„Знам, че можем да играем така. Челси са силен тим, но във важните моменти ние бяхме по-добри. Хубаво е да можем да зарадваме привържениците си след толкова труден период. Зпаочнахме силно и доминирахме, а това представяне ще ни донесе увереност. Трябва обаче да продължим така, защото има още доста неща, които да подобряваме” добави наставникът след първата победа в първенството от 1 ноември.