Сагата около бъдещето на Месут Йозил продължава с пълна сила и няколко часа, след като се заговори, че може да премине в САЩ, сега се твърди, че се е разбрал за договор с Фенербахче. 

Халфът, който не попада в плановете на Арсенал, отдавна е свързван с клуба от Истанбул и според медиите в Турция преминаването му в отбора е сигурно, като ще подпише за 3 години и половина. 

Късно снощи самият Йозил до голяма степен потвърди, че поема към Босфора, след като в Туитър публикува своя стара снимка в Истанбул с надпис „Този град“. 

Очакванията са до края на месеца сделката да бъде факт и полузащитникът да се раздели с Артилеристите 6 месеца преди края на договора си, което означава, че лондончани ще спестят сериозна сума от заплатата му, която е от 350 000 паунда на седмица. 

Креативният халф няма нито едно участие през този сезон за Арсенал, а слуховете, че може да бъде върнат в отбора заради лошите резултати, явно няма да се окажат верни, след като Артилеристите спечелиха последните си 3 мача и тръгнаха нагоре.