Мениджърът на Арсенал Микел Артета изрази възхищението си от Букайо Сака, който снощи се отчете с гол и асистенция при победата над Саутхемптън с 3:1. 

Младокът продължава да играе много силно и е в основата на възхода на лондончани, след като реализира 4 попадения и даде 2 голови паса по време на успешната поредица. 

„Той е изключително скромен и уважава останалите, но в същото време има характера да иска топката и освен това взима решения, които не са обичайни за неговата възраст. Ние се нуждаем от неговото лидерство, а той влиза в тази роля благодарение на представянето си и отношението“ заяви Артета. 

„Винаги иска да тренира повече, за да се подобрява там, където може. Това със сигурност се отнася за играта му пред вратата на съперниците и ето, че вече много повече е замесен в това, което се случва в наказателното поле. Той е много интелигентен и има усещането да заема различни позиции от обичайните. Много е постоянен и в този мач отново се справи много добре“ добави наставникът, който не изпада в еуфория от доброто представяне. 

„Не сме направили нищо. Има още много неща да подобряваме, но продължаваме да работим усърдно за следващия мач. На този стадион се печели трудно, но показахме устойчивост. Класирането не ме интересува. Важно е да играем добре, да се развиваме, да печелим и ще видим докъде ще ни отведе това“ каза още Артета.