Бившият играч на Арсенал Робер Пирес демонстрира сериозен оптимизъм като обяви, че Арсенал може дори да завърши сезона в Топ 4 на Висшата лига. 

Артилеристите направиха серия лоши резултати преди напоследък да се подобрят и след 5 победи в последните 6 мача вече имат 30 точки, като са на 7 от зона Шампионска лига преди мачовете от кръга. 

„Микел (Артета) е млад треньор и му трябва време, за да наложи идеите си. Скоро Арсенал ще бъде готов да се мери с най-силните отбори в страната и дори не бих изключил тимът да приключи в топ 4, тъй като в тази лига нещата бързо се променят” коментира Пирес. 

„Ливърпул има трудни периоди и това е шанс за Арсенал, който трябва да бъде постоянен и да печели. Всичко може да се случи. Феновете трябва да бъдат търпеливи, защото отборът е в преходен период, но бъдещето му изглежда светло” добави той. 

„Много ми харесва свежестта, която играчи от школата като Сака и Смит-Роу носят и е абсолютно задължително клубът да им предложи дългосрочни контракти и да ги задържи” каза още Пирес.