Арсенал се "самоуби" срещу Уулвърхемптън и загуби с 1:2 гостуването си на „Молиню“ в 22-ия кръг на Висшата лига. 

Лондончани играха много силно през първото полувреме и поведоха, но след това допуснаха груби грешки и останаха с 9 души, което помогна на Вълците да стигнат до триумфа. 

Давид Луис и Бернд Лено получиха червени картони след сериозни гафове и така серията на Артилеристите от 7 поредни мача без загуба приключи, като тимът остава с 31 точки. Вълците имат 26 и спечелиха след 8 последователни срещи без триумф. 

Гостите започнаха ударно и Томас Партей изведе отлично зад защитата Сака, който напредна и стреля, но в гредата. Така късметът покри Вълците след само 45 секунди игра. 

Малко след това Сака принуди Руи Патрисио да прави спасяване, преди логично да отбележи след пас на Лаказет. ВАР обаче преразгледа положението и се оказа, че французинът е в засада, така че голът бе отменен. 

Домакините отговориха с неточен удар на Килман, а след това Семедо тества Лено от дистанция. В 25-ата минута шансът пак обърна гръб на Артилеристите, след като Пепе стреля силно, Патрисио изби, а след това топката отново се отби от гредата. 

Атаките на лондончани не спираха и в 30-ата минута те бяха близо да получат дузпа, но Боли все пак успя да се намеси в точния момент, макар и рисковано срещу Сака. 

В крайна сметка обаче, в 32-ата минута Арсенал очаквано и заслужено поведе. Пепе се справи с два опита на Семедо да го спре, след което преодоля и Невеш, за да стреля отлично в далечния ъгъл. 

След това гостите заиграха по-търпеливо и изглеждаше, че ще стигнат спокойно до почивката с преднина, когато в добавеното време Поденс изведе Уилиан Жозе, който напредна, но Давид Луис го събори. Дузпата бе абсолютно чиста, а бразилецът бе изгонен, тъй като бе последен в защитата. Огромен проблем за Арсенал. Рубен Невеш не сбърка и изравни, а мачът тотално се преобърна. 

Само 4 минути след подновяването на играта Вълците вкараха страхотен гол. Жоао Моутиньо стреля от около 30 метра и направи Лено безпомощен, след като топката се отби и от гредата. Истинска магия!

Артилеристите обаче опитваха да атакуват и Артета пусна и Пиер Емерик Обамеянг, но добри ситуации за лондончани липсваха. В 69-ата минута Сака се справи с двама противници, но загуби баланс и падна, а дузпа нямаше. 

В 73-ата минута кошмарът за Арсенал  стана пълен. Вратарят Лено излезе извън наказателното поле, за да пресече една дълга топка, но не прецени добре ситуацията и шокиращо изби топката с ръка. Реферът логично му показа червен картон и гостите останаха с 9 души. 

При това положение доминацията на Вълците стана пълна, но макар и да не стигнаха до нов гол, домакините все пак спечелиха и записаха важен успех, докато лондончани много ще съжаляват, че загубиха по такъв начин. 

Уулвърхемптън – Арсенал    2:1

0:1 Пепе 32
1:1 Невеш 45+5 дузпа
2:1 Моутиньо 49

Уулвърхемптън: Патрисио, Семедо, Коуди, Боли, Килман, Невеш (74 Дендонкер), Моутиньо, Траоре, Поденс (63 Витиня), Нето, Уилиан Жозе (91 Силва)
Арсенал: Лено, Бейерин, Холдинг, Луис, Седрик, Партей (74 Рунарсон), Джака, Сака, Смит-Роу, Пепе (60 Обамеянг), Лаказет (46 Габриел)