Мнозина специалисти на Острова са съгласни с мнението, че Емилиано Мартинес от Астън Вила е най-добрият вратар във Висшата лига през този сезон. 

Бернд Лено беше в отлична форма до поражението от Уулвс с 1:2 във вторник, когато беше изгонен за игра с ръка извън наказателното си поле. Това беше глупава проява на германския вратар на Арсенал и сега Микел Артета няма да може да разчита на него в днешната визита на Астън Вила.

Испанецът ще трябва да намери компетентен заместник на Лено, а точно такъв се оказа Мартинес за топчиите в края на миналия сезон. Но сега изборът ще бъде между Мат Райън и Алекс Рунарсон. И двата варианта не изглеждат надеждни.

Райън е направил едва няколко тренировки след трансфера си от Брайтън, а Рунарсон все още не е стартирал в първенството, след като претърпя катастрофална нощ срещу Ман Сити в Купата на лигата.

Артета ще се надява играчите в атака да доставят шеметен футбол, който да компенсира пробойните в защита, където няма да играе и Давид Луис, който също сътвори голяма глупост срещу Уулвс и си изкара червен картон. 

Капитанът Пиер-Емерик Обамеянг най-после ще започне като титуляр, след като не го стори в предишните 4 двубоя, пише "Тема спорт". Майката на габонеца е по-добре и той ще може да се съсредоточи върху изявите си на терена.

Вила знае какво трябва да направи, за да подчини артилеристите. Хората на Дийн Смит с лекота превзеха "Емиратс" през ноември с 3:0, а последната среща между двата отбора в Бирмингам също бе спечелена - 1:0 през юли.