Арсенал направи знаменит обрат и победи Бенфика с 3:2, за да се класира за 1/8финалите на Лига Европа. 

В Атина лондончани изоставаха с 1:2 в средата на второто полувреме, но Букайо Сака и Пиер-Емерик Обамеянг, които бяха най-добрите в мача, осигуриха триумфа за състава на Микел Артета. 

Арсенал доминираше по отношение на притежанието на топката в първите минути, но без да създава положения. 

В 20-ата минута Смит-Роу не успя да стреля при една добра ситуация, преди секунди след това, лондончани все пак да поведат. 

Букайо Сака даде отлично извеждащо подаване към Обамеянг, който майсторски прехвърли плонжиралия вратар и даде преднина на своя тим. 

Малко след това капитанът на Артилеристите пропусна да накаже грешка на Верисимо, след като не успя да стреля достатъчно бързо. 

Към края на полувремето стана интересно. Йодегор изведе Сака, който стреля опасно, но вратарят на Бенфика успя да отклони покрай гредата. 

Това се оказа важно, защото минута по-късно португалците изравниха. Диого Гонсалвеш изпълни страхотно свободен удар и завъртя топката в горния десен ъгъл на вратата, като Лено бе абсолютно безпомощен. 

Малко след почивката Обамеянг вкара, но попадението бе отменено заради тънка засада. Стигна се обаче до 61-ата минута и кошмарна грешка за Арсенал. 

Себайос отклони зад себе си една висока топка, но по този начин изведе сам срещу вратаря Рафа Силва, който преодоля Лено и вкара на празна врата, за да шокира хората на Микел Артета. 

Артилеристите обаче бързо изравниха. Тиърни се включи при едно нападение, влезе към наказателното поле и получи обратно, като се освободи и с отличен диагонален удар реализира за 2:2. 

Това даде увереност на лондончани, но в следващите минути те не успяха да стигнат до добри ситуации, като дори Бенфика бе по-опасният тим. Нунеш стреля опасно покрай вратата, а след това за малко пак той да бъде изведен на чиста позиция, но Лено го изпревари. 

На другия край Сака пропусна да накаже грешка на вратаря преди все пак моментът на Арсенал да дойде. В 87-ата минута Сака направи серия финтове, след което центрира към далечната греда, където Обамеянг засече отблизо и вкара. Имаше проверка от ВАР, но попадението остана и така победата и класиране бе за Арсенал. 

Арсенал – Бенфика    3:2

1:0 Обамеянг 21
1:1 Гонсалвеш 43
1:2 Рафа Силва 61
2:2 Тиърни 67
3:2 Обамеянг 87

Арсенал: Лено, Бейерин, Луис, Габриел, Тиърни, Себайос, Джака, Сака, Йодегор, Смит-Роу, Обамеянг
Бенфика: Лейте, Верисимо, Отаменди, Вертонген, Грималдо, Таарабт (58 Евертон), Пици (58 Габриел), Рафа Силва, Вайгъл, Гонсалвеш, Сеферович (58 Нунеш)