Микел Артета остана много доволен от посоката, в която се движи Арсенал, след като тимът победи Лестър като гост с 3:1 в неделя. 

Това бе първи успех за Артилеристите при визита на отбор заемащ място в Топ 3 от 2015-а година, а силната игра на Уилиан, който се отчете с 2 асистенции, зарадва наставника още повече. 

„Определено се подобряваме и вървим в посоката, която искам. Сега въпросът е да останем постоянни. Все още даваме лесни възможности на съперниците, както бе срещу Бенфика, а и в този мач също, така че това е нещо, което трябва да подобрим“ отчете испанецът. 

„Без значение кой е съперникът, целта трябва да бъде да играем по възможно най-добрия начин, с кураж и всеки от момчетата е необходимо да покаже качествата си. Победата ме радва, но още по-доволен съм заради начина, по който я постигнахме“ добави той. 

„Уилиан тренира много добре през последните седмици и както срещу Бенфика, така и днес бе този, който промени мача. Направих промени от предишния сблъсък, но не се притеснявам от ротациите, защото виждам как тренират играчите и тези, които играят го заслужават“ каза още Артета.