Микел Артета успокои феновете на Арсенал, като обяви, че мисли само за Артилеристите и е много щастлив в Северен Лондон. 

Наскоро се заговори, че кандидатът за президент на Барселона Жоан Лапорта, който е и фаворит да оглави каталунците, иска да доведе испанеца на „Камп Ноу“ за заместник на Роналд Куман. 

Както е известно Артета е продукт на школата на Барса, но през 2002-а си тръгва без да запише мач за първия отбор. Той обаче твърди, че не мисли за завръщане. 

„Когато има избори в Барселона винаги ще има спекулации и слухове. Това е голям клуб и след като съм израснал в него е ясно, че ще се говори, че мога да се върна. Аз обаче съм твърдо отдаден на работата си в Арсенал, на която се наслаждавам. Щастлив съм и за мен е привилегия да водя клуб като Арсенал“ заяви наставникът. 

Запитан дали в по-далечното бъдеще би водил Барселона, той отговори: „Днес и утре аз съм мениджър на Арсенал, което ми носи удоволствие и искам да постигнем много повече от това, което направихме досега. Имам договор, щастлив съм и не мисля, че преговорите за новия ми договор са приоритет“ изтъкна още Артета, който изведе лондончани до ФА Къп през миналото лято.