Арсенал тресна с 3:1 Олимпиакос в Гърция в първа среща от 1/8-финалите в Лига Европа. Така лондончани направиха важна крачка към следващата фаза на турнира.

Гостите дръпнаха в резултата след страхотен гол на Мартин Йодегор (34), Юсеф Ел Араби изравни за домакините (58), но Арсенал си взе победата с попадения на Габриел (79) и Елнени (84).

Както е известно, Олимпиакос елиминира Арсенал от турнира през миналия сезон, но сега "артилеристите" са близо да вземат реванш от гърците.


Арсенал започна по-добре мача и можеше да вкара още в началото. Тогава Ектор Белерин намери Обамеянг, който стреля с глава, но след рикошет топката се отби от гредата.

Лондончани продължиха да доминират и да притискат гърците, които в началото основно се защитаваха и трудно минаваха центъра на терена.

В тези минути Арсенал редуваше положение след положение, но Обамеянг нямаше шанс да вкара. Едва след половин час игра Олимпиакос стигна до първото си по-сериозно положение, но Бернд Лено показа класа и спаси.

Така се стигна до 34-ата минута, когато Йодегор със свирепа тупалка едва не скъса мрежата на гърците за 0:1. Олимпиакос можеше бързо да изравни, но Георгиос Масурас пропусна от чиста ситуация.

Гърците започнаха по-добре второто полувреме и успяха да вкарат. В 55-ата минута Дани Себайос сгреши фатално една топка и позволи на Ел Несири да я вкара във вратата на Лено за 1:1.

Постепенно Арсенал взе инициативата и бързо реши мача. Първо в 79-ата минута Габриел се извиси и с глава направи 1:2. Пет минути по-късно "артилеристите" забиха и нов гол.

Елнени пое топката на дъгата на пеналта и с отсечен шут вкара за 1:3. Така Арсенал си взе страхотна победа и направи важна крачка към следващата фаза на Лига Европа.

Олимпиакос - Арсенал 1:3

Голмайстори:

0:1 Мартин Йодегор (34)
1:1 Юсеф Ел Араби (58)
1:2 Габриел (79) 
1:3 Елнени (84)

Олимпиакос: Са, Лала, Сократис, Ба, Ребчук, Камара, М’Вила, Бухалакис, Валбуена, Брума, Ел Араби

Арсенал: Лено, Белерин, Давид Луис, Габриел, Тиърни, Партей, Джака, Йодегор, Сака, Вилиан, Обемаянг