Фенклубът на английския Арсенал в България организира и издаде книгата на Йън Райт - "Футболът, моят живот". Организацията у нас съществува вече 17 години и наброява 650 организирани привърженици.

Както е известно, Йън Райт е бивш английски национал. Той е вторият най-резултатен футболист в историята на Арсенал със 185 вкарани гола и третият най-резултатен играч в историята на Кристъл Палас със 117 попадения.

Има 33 мача и 9 гола за националния тим на Англия. Член е на Залата на славата на английския футбол.

"Това е автобиограчната книга на Йън Райт. Това се очертава да бъде един от хитовете на пазара. Идеята се роди преди 4 години. Историята е страхотна. Написана е отлично. Купихме правата на книгата, за да можем да я преведем".

"Отне ни 1,5 година, докато я подготвим за печат. Членовете на фенклуба на Арсенал са около 650 в момента. Ние сме най-многобройния фенклуб на чуждестранен клуб в България. Съществуваме вече 17 години".

"Последните три години всички наши членове, които искаха да отидат на мачове на Арсенал, им осигурихме билети. Книгата може да бъде закупена от нашата страница във фейсбук. Все изчакваме да я пускаме в книжарниците".

"Райт говори за живота си в книгата. Историята му е доста интересна. Говори откровено за тежкото си детство. Той преминава през различни неволи. В книгата говори за Арсенал, за семейството си, за Кристъл Палас. Говори и за случващото се след края на кариерата му".

"Това е едно културно пътуване във времето на тази книга. Ние сме търпеливи, ще дочакаме титла на Арсенал", каза пред БНР Георги Стоянов, председател на фенклуба на Арсенал у нас.