Звездата на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг е закъснял да се присъедини към отбора преди дербито с Тотнъм и затова е останал извън състава за мача, твърдят английските медии. 

Нападателят неочаквано започна на пейката вчера, като в крайна сметка не се появи на терена. Мениджърът Микел Артета разкри, че причината за това е дисциплинарно нарушение, без обаче да уточни за какво точно става въпрос. 

Оба бе в отлична форма с 9 гола в предишните си 12 мача, но въпреки това босът не го използва в мача, което в крайна сметка не се оказа фатално, тъй като Артилеристите направиха обрат и спечелиха с 2:1. Смята се, че нарушението не е първото за играча от Габон, който ще бъде и глобен. 

„Взех решението, което считам за правилно. Начинът на поведение и отношение е нещо, което поставя основите за това, което опитваме да изградим тук“ изтъкна Артета, но бе категоричен, че за скандал с капитана и дума не може да става. 

„Ние трябва да се уважаваме и да изпълняваме задълженията си както трябва. Обамеянг е невероятен човек и един от най-важните играчи в отбора. Той е нашият капитан, но понякога се случват и такива неща. Гледаме напред и ще се насладим на победата“ добави той.