Пиер-Емерик Обамеянг може за бъде новият „Месут Йозил“ за Арсенал след поредното слабо представяне на капитана на лондончани. Това твърди Джейми Карагър. 

Миналото лято капитанът подписа нов 3-годишен договор с клуба и най-скъпоплатеният играч на „Емиратс“, но до момента реализира едва 9 попадения в първенството и направи серия слаби мачове. 

Действията на Обамеянг през кампанията бяха определени като „мързеливи“ от анализатора на „Скай Спортс“, а като потвърждение Микел Артета го смени 13 минути преди края на мача с Ливърпул загубен с 0:3. 

„Мисля, че в някои мачове той се представяше доста мързеливо. Не ме интересуват головете, които е вкарал. В предишните години бе голмайстор на първенството, а той е играч, който не носи друго освен попадения, което е сериозен проблем. Гледах го няколко пъти през  сезона и определено смятам, че той трябва да дава много повече“ заяви Карагър. 

„Закъсня за дербито на Северен Лондон и мениджърът взе важно решение. Очаквах реакция от Обамеянг, но той не бе най-доброто си ниво в Лига Европа. Срещу Уест Хям и Ливърпул в първенството пък бе сменен. Това все пак е най-добрият играч на отбора, но ето че в Арсенал могат да имат нова ситуация като тази с Месут Йозил, давайки на някого огромен договор за 300 000 или 350 000 паунда на седмица, който обаче не е оправдан“ добави анализаторът .

„В следващите месеци си мисля, че тези мисли ще минават през главата на мениджъра, тъй като в момента Обамеянг е далеч от това, което трябва да носи на отбора при положение, че всички знаем колко е добър и колко много Арсенал инвестира в него“ каза още той.