Мениджърът на Арсенал Микел Артета отказа да потвърди дали Кийран Тиърни ще пропусне остатъка от сезона във Висшата лига.

Шотландският защитник отпадна от смеките за следващите шест седмици с увредени коленни сухожилия. Той напусна терена малко преди края на първото полувреме преди съботното поражение от Ливърпул с 0:3, но Артета се надява да се върне скоро в игра, тъй като не се нуждае от операция.

„Трябва първо да сме сигурни, че се нуждае от операция – не изглежда има нужда от такава. Времевият диапазон ще бъде такъв. Можеше да бъде и по-зле, защото усукуването изглеждаше далеч по-лошо, но той е по-добре и увреждането не е толкова лошо, така че в края на деня новините не са чак толкова лоши. Ще следим състоянието му ден за ден и ще видим как ще се чувства Кийран – тогава, когато се приближи към завръщане, ще вземем решение“, започна наставникът на „артилеристите“.

Запитан относно това дали вярва, че проблемът ще повлияее върху избора на Тиърни в състава на Шотландия за Евро в 2020 в следващите два месеца, Артета каза: „Ще зависи от това как се развие ситуацията в следващите няколко седмици“.

Имаше и положителни вести с контузените играчи преди първия четвъртфинален мач със Славия Прага в Лига Европа, като Букайо Сака и Емил Смит-Роу са отново на разположение след травми, докато Гранит Джака е излекуван след заболяване.