Арсенал не само, че не успя да вземе предимство срещу Славия Прага в 1/4финалите на Лига Европа, но дори се постави в по-лоша позиция, след като стигна само до 1:1 у дома срещу чехшия тим. 

След слабо първо полувреме домакините се подобриха и в 86-ата минута стигнаха до скъпоценния гол, който трябваше все пак да ги направи фаворити преди реванша. Нищо подобно! 
 
Дълбоко в добавеното време след корнен чехите се докопаха до скъпоценния гол и са в отлична позиция преди реванша другата седмица. 

За домакините Букайо Сака и Емил Смит-Роу се завърнаха сред титулярите, което бе отлична новина. Бейерин, Седрик, Джака и Уилиан също се появиха, а Обамеянг остана на пейката. 

Артилеристите почти поведоха при първата си атака в 5-ата минута, когато Лаказет получи от Холдинг и намери Сака в наказателното поле, но нападателят бе блокиран от Холеш. 

Центриранията на лондончани не им носеха успех, а гостите създадоха сериозна опасност в 15-ата минута. Тогава Бах центрира опасно, но никой не успя да засече, а след това все пак Провод прати топката много близо до целта с опит от границата на наказателното поле.  

Последваха минути, в които не се случи нещо кой знае какво, като на домакините липсваше прецизност в последната третина. Лаказет стреля неточно в 28-ата минута, а Сака се оказа в засада малко по-късно. 

Първият точен удар в мача дойде в 36-ата минута и бе направен от Олейнка, но той бе слаб и право в Лено. Домакините отговориха с удар на Холдинг с глава, но вратарят Коларж ибзи над гредата. Така паузата дойде при нулево равенство.  

Второто полувреме започна с пряк свободен удар на Уилиан, който прати топката в гредата от добра позиция. Чехите обаче също чакаха своите възможности и в 58-ата минута контраатакуваха опасно и Борил получи отляво и стреля, а след лекия рикошет в Бейерин Лено трябваше да спасява с крак. 

Арсенал пропусна огромен шанс в 62-ата минута. Тогава Лаказет открадна топката от Дорли и напредна сам срещу вратаря. Французинът имаше множество опции, като реши да стреля, а не да преодолява стража. Ударът бе добър, но все пак топката срещна гредата и това бе наистина огромен пропуск. 

Малко след това французинът направи нов пропуск, като този път от близо стреля твърде неточно. Арсенал натисна и Партей също не бе прецизен. Гостите отговориха с опасен шут на Севчик, а в 79-ата минута току-що влезлият Обамеянг прати топката встрани от чиста позиция, правейки сериозен пропуск. 

В 86-ата минута обаче, Арсенал все пак вкара, а Обамеянг осигури асистенцията. Капитанът овладя в половината на съперника при една дълга топка и подаде към спринтиралия Пепе, който се пребори със защитник и след това много майсторски да плъзне топката покрай вратаря и да реализира за 1:0. 

Изглеждаше, че това ще бъде достатъчно на домакините, но в добавеното време те не удържаха. Първо Провод стреля опасно, Лено спаси, но се стигна до корнер. След него топката бе отклонена към далечната греда, където Холеш засече и разби сърцата на домакините, за да изравни след удар с глава. 

Арсенал – Славия Прага    1:1

1:0 Пепе 86
1:1 Холеш 94

Арсенал: Лено, Бейерин, Холдинг, Габриел, Седрик, Партей (78 Елнени), Джака, Сака (78 Пепе), Смит-Роу (88 Себайос), Уилиан (73 Мартинели), Лаказет (78 Обамеянг)
Славия Прага: Коларж, Бах, Холеш, Зима, Борил, Хромада (46 Севчик), Дорлей (69 Кухта), Станчу (84 Масопуст), Провод, Олейнка, Сима (69 Лингр)