Милиардерът Даниел Ек вече се е свързал със семейство Крьонке, за да представи оферта за купуването на Арсенал, разкри легендата на лондончани Тиери Анри. 

Шведът, който е огромен почитател на Артилеристите, се очаква да предложи 1,8 милиарда паунда за контролния пакет акции на клуба до края на седмицата. 

Собственикът на платформата „Спотифай“ е уверен, че Крьонке ще изслуша офертата, въпреки че американецът обяви наскоро, че не смята да продава. 

Ек се ползва с пълната подкрепа на Анри, както и на други легендарни играчи на отбора като Патрик Виейра и Деник Бергкамп. 

„Зна, че много хора искат да чуят за потенциалната продажба. Вярно е. Даниел е фен на Арсенал отдавна. Той вече се е свързал с Крьонке и има всичко необходимо, за да направи добро предложение. Сега те трябва да го изслушат. В момента търсим решение, при което привържениците също да участват и така да върнем ДНК-то на клуба“ заяви Анри. 

„Трябва да има дискусия и смятам, че разговорите ще бъдат дълги и трудни, ако се стигне до тях. Мога обаче да потвърдя, че Даниел няма да се откаже и ще чака момента, в който те ще решат да продават“ добави той.