Звездата и капитан на английския гранд "Арсенал" Пиер-Емерик Обамеянг вече си има любим отбор в България и това е "Етър", пише "Мач Телеграф".

Причината е Гаетан Миси Мезу, с който заедно водят атаката на Габон. 25-годишният нападател на „виолетовите“ играе с номер 11 и досега има 9 мача, като дебютира за Габон едва 20-годишен на 28 май 2016 г.

Роден е във Франция, но е с габонски произход и игра за тима включително в Африканската купа на нациите. Обамеянг също е роден във Франция, но още през 1989 г. Той също дебютира 20-годишен през 2009 г. и досега има за Габон вече 66 мача с 27 гола.

Двамата не само са партньори в атаката, но са и в много добри отношения, както личи от публикуваната в Туитър снимка. Оба поздрави своя приятел и за рождения му ден, който той празнува със съотборниците си в състава на Томаш онзи ден.

През този сезон Мезу има 3 гола в 9 двубоя за "Етър". Той може да играе и като дясно крило и се надява да увеличи сметката си още днес срещу "Монтана" и да помогне на своя тим в битката за оцеляване.