Мениджърът на Арсенал - Микел Артета, не бе в добро настроение въпреки успеха над Челси с 1:0 в изтегления мач от 36-ия кръг на английската Висша лига по футбол. Той обвини част от медиите, че преиначават негови думи.

Причина за недоволството му е начинът, по който бяха иззтълкувани думите му преди двубоя, че не всички от футболистите са достигнали максимума на потенциала си. Артета каза:

"Не приемам някой да слага в устата ми думи, които не съм казал. Журналистите могат да имат собствено мнение и да го изразяват, но ако се опитат да разрушат това, което сме изградили като отношения вътре в отбора, ще срещнат стена. Видяхте с какъв дух играха момчетата от първата минута".

"Това говори за отдаденост. Казах, че ако не изстискам 120 % от възможностите на футболистите, вината е моя. Но в пресата излезе друго. Играчите не заслужават подобно отношение. Докато съм тук, ще ги защитавам от всеки и от всичко".

"Много съм доволен от победата. Арсенал нямаше победа на "Стамфорд Бридж" от 10 години, затова този резултат е специален. Той е награда за усилията, които положихме. Пресата ни принуди съперника да греши. Бяхме отлично организирани. Когато играеш като гост на Челси не можеш да спечелиш, без да страдаш." 

Арсенал е в серия от три поредни победи в първенството и заема 8-о място в класирането. Тимът за последно триумфира на стадиона на Челси на 29 октомври 2011 година - 5:3, съобщава БНР.