С два гола в края Арсенал надви Кристъл Палас с 3:1 и записа 4-ата си поредна победа в първенството, за да зарази макар и минимални шансовете си за европейски футбол. 

Артилеристите не бяха убедителни в представянето си, стигнаха до успеха, с който подобриха актива си до 58 точки, само с една по-малко от Евертън и Тотнъм. 

Орлите играха добре в последния домакински мач на Рой Ходжсън, но останаха с празни ръце, въпреки че заслужаваха да вземат нещо от двубоя. 

В двата състава имаше по две промени, като за домакините Висенте Гуаита и Джеймс Томкинс стартираха на местата на Джак Бътланд и тежко контузилия се на тренировка Еберечи Езе. За Артилеристите Калъм Чеймбърс и Никола Пепе замениха Пабло Мари и Мартин Йодегор.  
 
Арсенал доминираше при владеенето на топката до почивката, но без да стига до опасни ситуации, въпреки че още в началото имаше напрежение пред Висенте Гуаита, но не и завършващ удар.  
 
Орлите чакаха своите моменти на контра. При един корнер Гари Кейхил стреля опасно с глава, но встрани. Последваха минути без кой знае какви положения преди в 23-ата минута Таунзънд да изпълни корнер, Томкинс засече с глава, но Лено се отчете с отлично спасяване.  
 
Центриранията на Арсенал не носеха нищо опасно за домакините, докато Орлите бяха опасни при статичните ситуации и Бентеке прати над вратата поредното добро подаване на Танузънд. В 31-ата минута Сака бе спънат в наказателното поле, но бе в засада и на Палас му се размина.  
 
След това Джефри Шлуп стреля силно, но Лено спаси, а гостите вкараха при първата си опасна атака. Сака и Тиърни разиграха с едно докосване отляво, последва центриране в наказателното поле, където Никола Пепе засече в мрежата.  
 
До почивката Уилфред Заха поиска дузпа за едно падане на Заха, но сигнал на Антъни Тейлър не последва и в крайна сметка преднината бе за Арсенал.   
 
Второто полувреме започна силно за Палас и Бентеке стреля опасно. Домакините се активизираха в търсене на изравняването и в 62-ата минута Бентеке вкара с глава след центриране на Таунзънд. ВАР прегледа ситуацията, но потвърди гола, въпреки че Бентеке поизбута Елнени. Така нападателят се разписа  4-и пореден двубой от първенството. 

Няколко минути по-късно нападателят бе близо до нов гол, но ударът му бе спасен от Лено. Очертаваше се равенство, преди в последните минути Артилеристите да стигнат до триумфа. 

Мартин Йодегор подаде в наказателното поле, където резервата Габриел Мартинели се ориентира най-добре и вкара. ВАР потвърди попадението, а в 95-ата минута Пепе направи успеха още по-категоричен, след като проби и намери далечния ъгъл. 

Кристъл Палас – Арсенал    1:3
 
0:1 Пепе 35 
1:1 Бентеке 62
1:2 Мартинели 91
1:3 Пепе 95 
 
Кристъл Палас: Гуаита, Уорд, Куяте, Кейхил, Мичъл, Томкинс, Маккарти (82 Ридевалд), Шлуп, Таунзънд, Заха, Бентеке (79 Аю)
Арсенал: Лено, Холдинг, Чеймбърс, Габриел, Сака (64 Йодегор), Елнени, Партей (78 Мартинели), Тиърни (78 Джака), Пепе, Смит-Роу, Обамеянг