Защитникът на Арсенал Киърън Тиърни подписа нов дългосрочен договор с клуба, след като се превърна в ключова фигура в състава на Микел Артета. 

Въпреки честите контузии и пропуснатите доста двубои, след като пристигна в Северен Лондон през 2019-а, той изигра серия силни мачове, като участва в 62 срещи и помогна за спечелването на ФА Къп през 2020-а. 

24-годишният шотландец записа два пълни мача на еврофиналите, като помогна за равенството срещу Англия, но след това не успя да предотврати поражението с 1:3 от Хърватия, което остави шотландците само с точка в групата и те отпаднаха. 

„Беше страхотно, когато разбрах, че клубът иска да удължи договора с мен и това бе много лесно решение от моя страна. Работех наистина здраво, след като дойдох в Арсенал, въпреки серията контузии и Ковид, така че съм повече от щастлив да удължа контракта си. Убеден съм, че вървим в правилната посока, макар че сега не сме там, където искаме да бъдем“ заяви Тиърни. 

„Това е страхотна новина за нас. За мен като мениджър е удоволствие да работя с Кей Ти. Неговата енергия, качества, отдаденост и професионализъм са на изключително високо ниво и той вече е един от най-вълнуващите играчи във Висшата лига“ добави мениджърът Микел Артета.