Емил Смит-Роу официално подписа нов договор с Арсенал и сложи край на спекулациите за бъдещето си. 

От клуба обявиха, че 20-годишният офанзивен играч се е обвързал с клуба в дългосрочен план, като според „Дейли Мейл” контрактът е до 2026-а година. 

Смит-Роу вече ще играе и с №10, който преди това бе носен от Месут Йозил и това вероятно ясно показва значение, което от клуба отдават на младока. Преди него този номер носеха Робин ван Перси и Денис Бергкамп. 

От Астън Вила имаха сериозни апетити към него и Арсенал трябваше да отхвърля оферти от 25 и 30 милиона паунда за него преди да го убеди да остане в клуба. 

„Както видяхме през миналия сезон Емил е интелигентен играч с отлични способности. Неговата отлична визия и острота вече го превърнаха в ключов футболист за нас, а желанието му да се развива също бе много впечатляващо. Сигурен съм, че феновете ни са много доволни от тази новина и вярвам, че ние ще му помогнем да се превърне в още по-важна фигура за нас” заяви треньорът Микел Артета. 

Смит-Роу се отчете с 4 гола и 8 асистенции през миналия сезон, като направи серия силни мачове в последните седмици от кампанията.