Каналите bTV и MAX Sport на А1 ще продължат да бъдат дом на най-интересния комерсиален футболен турнир в света – UEFA Шампионска лига – и през следващите три години.

За пореден път медийната група bTV спечели правото да бъде партньор на най-престижните и гледани клубни футболни турнири на Стария континент - до 2024 г. Правата за излъчване включват мачовете от УЕФА Шампионска лига в сряда и финалите между двата най-добри отбора, срещи и финални битки от УЕФА Лига Европа и двубоите за Суперкупата на УЕФА през предстоящите три футболни сезона. Интересен акцент в програмата ще бъде и най-новият турнир на УЕФА – Лига на Конференциите, в който се очаква да вземат участие и някои от най-добрите български отбори.

Срещи от УЕФА Шампионска лига, УЕФА Лига Европа, Суперкупата на УЕФА и УЕФА Лига на конференциите ще се излъчват ексклузивно по bTV Action, RING и на VOYO.BG.

A1 също придоби правата за част от футболните двубои от UEFA Лига Европа и за най-новия турнир под егидата на UEFA - Лига на конференциите. По-рано това лято компанията спечели правата за испанската LaLiga за пет сезона и за италианската Serie A за следващите три сезона и в момента чрез спортните си канали предлага ненадмината селекция от европейски и латиноамерикански футбол.

От 2018 година насам спортните каналите на А1 включват топ сблъсъци от надпреварата във вторниците, както и финалния двубой за трофея. През следващите три сезона разпределението ще остане същото, като всеки вторник по MAX Sport зрителите ще могат да гледат най-интересните срещи от UEFA Шампионска лига.

А1 притежава вече и правата за част от срещите от втория по сила и престиж европейски клубен турнир – Лига Европа. По традиция, двубоите в UEFA Лига Европа се провеждат само в четвъртъците, като часовите диапазони са подобни на тези в UEFA Шампионската лига – 19:45 часа и 22:00 часа.

А1 придоби също правата за срещи от още един нов футболен турнир - UEFA Лига на конференциите. За груповата фаза на Лигата на конференциите ще се класират 32 отбора, разделени в 8 групи по 4 тима, които ще изиграят по два мача на разменено гостуване. Първите двубои ще са на 16 септември, а груповата фаза ще завърши на 9 декември.

„Когато стартирахме спортните канали на А1, обещахме на нашите клиенти спортно съдържание с най-високо качество. Към топ първенства като испанската LaLiga и италианската Serie A през 2018 г. добавихме в портфолиото си и най-значимия клубен футболен турнир в света – UEFA Шампионска лига. Сега с радост обявяваме, че А1 спечели права не само за UEFA Шампионската лига, но и за UEFA Лига Европа, и UEFA Лига на конференциите. Това е поредното доказателство за стремежа ни да задоволим всеки вкус, като изборът от съдържание включва още много от най-интересните спортни събития от света на футбола, баскетбола, тениса, както и редица собствени продукции“, заяви Симеон Донев, старши директор „Маркетинг“ в А1 България.

Към момента в богатото портфолио на А1 от права за спортни събития се включват редица интересни първенства и турнири от света на спорта. От футбола това са UEFA Шампионска лига, UEFA Лига Европа, UEFA Лига на конференциите, испанската LaLiga, италианската Serie A, Купата на Франция, Купата на Турция, американската Major League Soccer, Copa Libertadores,

Copa Sudamericana. В спортните канали на А1 се излъчват и всички най-интересни тенис турнири на ATP, баскетболното първенство на България (НБЛ) и турнира за купата, баскетболната Евролига, волейболната Лига на нациите, лекоатлетическата Диамантена лига, хокейната NHL, феновете на моторните спортове се радват на преките излъчвания на стартовете на MotoGP, WRC, NASCAR, а тези на бойните – на галавечерите на UFC.