Микел Артета призна, че двубоят на Арсенал от Висшата лига с Норич в събота е задължителен за печелене след най-слабия старт на сезон за клуба от 67 години насам.

„Топчиите“ нямат отбелязан гол и допуснаха девет при пораженията от новака Брентфорд, Челси и Манчестър Сити. Постът на испанския мениджър е сериозно разклатен след началото на кампанията, като според информациите той има четири мача на разположение, за да спаси работата си начело на лондончани.

Загубата от шампиона Манчестър Сити с 0:5 миналия месец означаваше, че тимът губи първите си три двубоя от сезон за първи път от 1954/55 – за капак, лондонският враг Тотнъм оглавява класирането с пълен актив от девет точки. Лошата серия на „артилеристите“ се случва въпреки факта, че клубът даде най-много средства за трансфери това лято, похарчвайки около 150 млн. паунда за нови лица.

„Знаем колко трудно беше началото на сезона с контузии, с много случаи на коронавирус и невероятно трудните двубои, които трябваше да изиграем. Сега трябва да започнем от начало, да имаме всички на разположение и да започнем да печелим мачове. Всеки мач в Арсенал е задължителен за печелене. Напрежението винаги е възможно най-високо. Нуждаем се от първата победа. Играем пред нашите фенове след разочароващ старт на сезона, така че от нас зависи да дадем всичко от себе си“, започна испанецът.

Артета добави, че е уверен в трансферната политика на клуба да привлича млади футболисти. „Това е проект, в който вярваме, който трябва да основем, защото е опцията, която смятаме, че е най-добра за бъдещето на нашия клуб. Всички поемаме отговорност, защото сме въвлечени във взимането на решения и сега трябва да направим така, че всико да проработи. Сложността във футбола е, че искаш да изградиш среден, дългосрочен проект с незабавни резултати и трябва да се изправим пред предизвикателствата, защото няма друг начин във футбола“, завърши той.