Арсенал се добра нервно до първата си победа за сезона във Висшата лига, след като надви Норич с 1:0  у дома. 

Гол на Пиер-Емерик Обамеянг в средата на второто полувреме донесе скъпоценните 3 точки за лондончани, които обаче не бяха убедителни в представянето си. 

Особено в последните минути феновете им изтръпнаха, след като Канарчетата стигнаха до няколко ситуации, но все пак не успяха да вкарат, за да допуснат четвъртото си поредно поражение от началото на шампионата. 

Микел Артета направи цели 7 промени в състава на Арсенал от предишния мач на отбора, като даде дебют на Такихиро Томиясу и Аарън Рамсдейл. Бен Уайт и Габриел оформиха тандем в центъра на защитата, а и неочаквано Ейнсли Мейтланд-Найлс започна. За Канарчетата също имаше изненади, след като титулярите от първите мачове Бен Гибсън, Тод Кантуел и Били Гилмор останаха на пейката, а дебют направи Христос Цолис.  

Артилеристите започнаха активно и стигнаха до няколко корнера в началото след един от които Габриел стреля неточно, след като не прецени добре отскока си. Обамеянг стреля неточно отдалеч, а опасно центриране на Цолис за гостите не бе засечено. 

В 15-ата минута Крул се справи с удар на Йодегор, след което Канарчетата едва не вкараха. Аарън центрира отлично, а Маклейн засече с глава. Рамсдейл остана на място, но за радост топката мина встрани от вратата. 

Артилеристите продължиха да натискат, но не бяха прецизни пред вратата на съперника и затова чистите положения липсваха. С течение на времето гостите заиграха по-добре и към края на полувремето сблъсъкът вървеше равностойно. Пепе стреля неточно от свободен удар към края на първата част, като в крайна сметка паузата дойде при 0:0. 

След нея лондончани опитаха да вдигнат темпото и удар на Сака бе отклонен от Омобамиделе, а в 58-ата минута Пепе виждаше как топката влиза, но Брандън Уилямс се намеси и я изби. В крайна сметка обаче, Арсенал стигна до така желания си първи гол за сезона в първенството.  

В 66-ата минута Пепе проби и стреля отлично, но топката срещна гредата. Топката се върна в краката на французина, той я бутна към вратата, а Обамеянг я прати в мрежата. Гостите искаха засада, но повторенията показаха, че има докосване и до играч на Норич, така че ВАР потвърди попадението. 

Гостите опитаха да отговорят и първо Пуки, а след това и Уилямс потърсиха дузпи, падайки на земята, но реферът Майкъл Оливър не се впечатли. След това Йодегор не успя да стигне до удар за домакините, които обаче не изглеждаха особено спокойни. 

В 83-ата минута Обамеянг пропусна да реши всичко, когато от добра позиция стреля право в Крул, а малко след това резервата Седрик прати топката в небесата. Смит-Роу и Сака също не успяха да успокоят феновете на домакините тези пропуски можеха да струват скъпо. 

В 90-ата минута Пуки се оказа на добра позиция в наказателното поле и стреля, но Габриел успя да блокира удара и да спаси отбора си. В добавеното време и Седрик трябваше да се намесва решително след нов опит на Пуки, за да може все пак Арсенал да се добере до победата. 

Арсенал – Норич    1:0

1:0    Обамеянг 66

Арсенал: Рамсдейл, Томиясу (61 Смит-Роу), Уайт, Габриел, Тиърни, Сака, Локонга (61 Партей), Йодегор, Мейтланд-Найлс (82 Седрик), Пепе, Обамеянг
Норич: Крул, Аарънс, Омобамиделе, Ханли, Уилямс, Лес-Мелу, Дауъл (61 Кантуел), Маклейн, Ръп (80 Ида), Цолис, Пуки