Арсенал е готов да предложи интересен бартер на испанския Севиля, който да включва Александър Лаказет, пише испанското издание „Ла Расон“ цитирано от „Дейли Мейл“. 

Французинът очевидно няма бъдеще при Артилеристите и от началото на сезона рядко попада в плановете на Микел Артета, като има едва 31 минути във Висшата лига, след  като бе и с позитивен тест за Ковид. 

Сега се твърди, че лондончани могат да излязат с оферта към Севиля, в която да предложат Лаказет, а в замяна ще поискат Юсеф Ен-Несири, след като мароканецът е  силно харесван от боса на Арсенал. 

Нападателят на андалусийци притежава сериозна физика и има 33 гола в 85 участия за Севиля, като само от началото на настоящата кампания вече вкара 3 пъти. 

Лаказет става свободен агент през лятото и Арсенал рискува да го загуби със свободен трансфер като се надява, че ще успее да се договори със Севиля. Ако това се случи обаче и Ен Несири се присъедини към отбора, той ще замине за турнира за Купата на Африка и лондончани ще трябва да се оправят без него за известно време.