Бившият английски национал Джак Уилшър отново тренира с Арсенал, потвърдиха от клуба. 

29-годишният халф е без отбор от пролетта, когато договорът му с Борнемут изтече и не бе подновен. 

Той за кратко се готви с италианския Комо, но шансовете да си намери отбор очевидно не са големи. Все пак понастоящем Артилеристите, за които записа 197 участия за 10 години, са му протегнали ръка. 

„Вратата за него е винаги отворена“ заяви Микел Артета, запитан дали Уилшър би бил приет да тренира с отбора. В момента той се готви с втория състав, но има планове да присъства и на заниманията на първия тим, като в същото време се готви за придобиването на различни треньорски лицензи. 

„Ние искаме да помогнем на Джак да се подготви за следващия етап от кариерата си, както физически, така и ментално. Той иска да придобие треньорски лицензи и ние ще го подкрепим. Това е идеята, но освен това няма нищо друго. Аз обаче съм радостен, че той е с нас“ изтъкна Артета. 

„Разговаряхме с Джак и той ни обясни какво иска да направи в този момент, а ние сме готови да му помогнем. Той ще бъде наоколо и понякога ще се готви и с първия отбор. Ще продължи обаче и да учи“ каза още испанският мениджър, който още миналия месец обяви, че няма шанс Уилшър да се върне на „Емиратс“.