Арсенал се класира за 5-ия кръг в турнира за Купата на Лигата – „Карабао Къп“, след като победи с 2:0 Лийдс у дома. 

Голове след почивката донесоха успеха на лондончани, които през първото полувреме имаха повече притеснения, но гостите не успяха да се възползват от шансовете си. 

Резервата Калъм Чеймбърс вкара при първото си докосване, а след това се разписа и Еди Нкетиа, за да направи успеха още по-категоричен и да гарантира, че Артилеристите продължават напред в турнира. 

Микел Артета направи доста промени в състава си, като Пиер-Емерик Обамеянг дори не бе в групата, а Букайо Сака остана на пейката. Стартираха обаче и титуляри като Бен Уайт и Емил Смит-Роу. При гостите повече от основните играчи на Марсело Биелса бяха налице. 

Двубоят започна с неточен удар с глава на Роб Холдинг след корнер. Сблъсъкът обаче се развиваше равностойно, тъй като и Лийдс атакуваше. Удар на Джак Харисън бе блокиран. 

Сеад Колашинац стреля точно за домакините, но от малък ъгъл, а 3 поредни корнера за лондончани не им донесоха нищо. Паскал Струик не бе точен с глава за гостите, а Дан Джеймс макар и да отправи точен удар, не се справи с овладяването и пропусна положението. 

Пепе би неточно за Арсенал, а в 25-ата минута нов негов шут бе блокиран. Харисън пък отговори с точен опит за гостите, които започваха да се чувстват все по-комфортно на „Емиратс“. 

Последва ново спасяване на Лено след изстрел на Джеймс, а в 35-ата минута се получи удар с ръка между Драме и Мартинели, но съдиите прецениха, че става въпрос просто за стечение на обстоятелствата. 

Малко след това имаше извеждащо подаване за Родриго, но Лено излезе навреме, за да улови и да предотврати опасността. 

Лийдс определено играеше по-добре в края на полувремето и лошо решение на Дан Джеймс при контраатака лиши гостите от абсолютно чиста ситуация. В крайна сметка паузата дойде при 0:0, но при общо 14 изстрела за двата отбора. 

Развръзката дойде след паузата. В 55-ата минута Бен Уайт се контузи и напусна. Влезлият на негово място Калъм Чеймбърс се включи при последвалия корнер, след  който се получи разбъркване и именно защитникът стреля  с глава, а Мелие изби, но последва сигнал от системата на голлинията и голът бе признат. 

В 69-ата минута Еди Нкетиа се възползва от лошо върната назад топка, като стигна пръв до нея, прехвърли вратаря, а след това запази спокойствие и реализира от малък ъгъл за 2:0. 

Това до голяма степен уби интригата и в следващите минути нямаше кой знае какви положения. В края Александър Лаказет стреля над гредата, а удари на Харисън и Гедхарт за гостите също не намериха целта, така че повече попадения нямаше. 

Арсенал – Лийдс    2:0

1:0    Чеймбърс 55
2:0    Нкетиа 69

Арсенал: Лено, Седрик, Уайт (55 Чеймбърс), Холдинг (76 Тавареш), Колашинац, Елнени (72 Локонга), Мейтланд-Найлс, Пепе, Смит-Роу (72 Лаказет), Мартинели, Нкетиа
Лийдс: Мелие, Йоренте (59 Купър), Струйк, Далас, Драме, Филипс, Форшоу (46 Клих), Харисън, Робъртс (53 Гедхарт), Джеймс (70 Съмървил), Родриго (70 Грийнууд)