Арсенал победи с 1:0 Уотфорд и излезе на 5-о място във временното класиране на Висшата лига.

„Артилеристите“ започнаха по-добре, но ВАР отмени гол на Сака заради засада. В 34-ата минута Дани Роуз влизи неразчетено на Лаказет и го повали в наказателното после – дузпа. Обамеянг стреля силно, но Бен Фостър показа чудесен рефлекс и спаси в своя мач №500.

Това бе втори пореден пропуск за габонеца от бялата точка, след като той се провали и срещу Астън Вила преди два кръга. В 40-ата минута Юрай Куцка отне топката на Луконга пред пеналта, напредна и стреля, но топката премина встрани от вратата.

В 56-минута Емил Смит Роу се възлопзва от грешка при изнасянето на топката от съперника и добра игра на съотборника си Бен Уйт. Халфът шутира от границата на наказателното поле и не остави шансове на Фостър – 1:0.

Така Смит Роу се разписа в трети пореден мач от Висшата лига. В 73-ата минута Мартин Йодегор стреля по диагонала, но малко преди голлинията Обамеянг чукна топката в мрежата.

Голът бе отменен заради засада на нападателя. 4 минути преди края „стълшелите“ пропуснаха златен шанс. Вратарят Аарън Рамсдейл сгреши, след като излезе извън пеналта, но не уцели топката, която попадна в Джошуа Кинг.

Нападателят стреля от малък ъгъл, но не уцели празната врата. В 89-ата минута Куцка бе изгонен с втори жълт и респективно червен картон за нарушение срещу Тавареш. До края Луконга можеше да се разпише, но Фостър спаси. Това бе 10-и пореден мач без загуба за Арсенал във всички турнири.

В другите два мача от Висшата лига се получиха равенства. Лийдс и Лестър завършиха 1:1, а Евертън и Тотнъм не успяха да си отбележат голове.