Арсенал все пак ще направи опит да задържи Александър Лаказет, въпреки че не е готов да му предложи дългосрочен договор, пише „Дейли Мейл“. 

Настоящият контракт на французина е до края на този сезон и още миналото лято се говореше, че той ще бъде трансфериран, а сега се счита, че това със сигурност ще се случи през януари. 

Нападателят обаче успя да си върне доверието на Микел Артета със серия добри изяве през последния месец и половина, някои от които бяха влизайки от пейката, а тимът му спечели 6 от последните си 8 срещи. 

Затова и в клуба обмислят да му предложат краткосрочен договор, вероятно за 1 сезон, но това едва ли ще го удовлетвори, тъй като ще продпочете споразумение поне за 3 сезона в друг тим. Възможността все пак да бъде продаден още тази зима обаче, също не е за пренебрегване. 

Лаказет е много вероятно да бъде титуляр в събота срещу Ливърпул, а в Арсенал си отдъхнаха и след като стана ясно, че Пиер-Емерик Обамеянг също ще бъде готов. Той получи контузия в мач на Габон миналия петък, но вчера поднови нормални тренировки и ще може да играе.