Микел Артета не остана никак доволен от представянето на Арсенал и загубата с 1:2 от Евертън снощи. 

Лондончани не играха добре, но въпреки това поведоха и бяха напред до последните минути, след като и ВАР им помогна с два отменени гола на домакините. В края обаче, те не само допуснаха изравняване, но и победен гол на опонента, за да запишат второ поредно поражение. 

„Нещата можеха и да бъдат различни, но не успяхме да се справим. Когато съперникът е готов да бъде победен, трябва да можеш да затвориш мача. Ние не го направихме, защото не бяхме на необходимото ниво“ заяви испанецът. 

„До почивката бяхме силно непостоянни, липсваше ни острота, но при едно от малкото си положения вкарахме. След паузата се подобрихме, създадохме няколко добри ситуации, но когато трябваше да контролираме мача допуснахме лек гол. Бяхме надиграни в някои единоборства, което ни постави под напрежение“ добави той. 

„Тази мач бе един от тези, в които не бяхме на най-доброто си ниво, но въпреки това трябва да можеш  са печелиш подобни срещи. Начинът, по който допуснахме да загубим, бе крайно разочароващ“ каза още Артета.