Мениджърът на Арсенал Микел Артета отказа да потвърди дали Пиер-Емерик Обамеянг ще остане капитан на отбора, а и кога ще се завърне в игра. 

Вчера преди двубоя срещу Саутхемптън той разкри, че нападателят е извън групата заради нарушаване на дисциплината, а след мача отказа да даде повече подробности. 

„Мисля, че винаги сме били последователни и сме показвали, че в този клуб няма хора с по-големи привилегии, така че той няма да играе. Ситуацията не е лесна и със сигурност не искаме да попадаме в такава с капитана си“ заяви Артета преди сблъсъка завършил 3:0 за лондончани. 

След него той не даде допълнителни подробности, както за причините за случилото се, така и какво следва оттук-нататък. „Няма да измъкнете нищо повече от мен. За съжаление това се случи. Вече обясних защо той не бе в групата и няма да кажа нищо повече“. 

Арсенал играе с Уест Хям в сряда вечерта, като остава неясно дали наказанието на Оба е само за един мач или не. Това не е пъвият случай, в който нападателят има проблеми с дисциплината. През март той не бе с капитанската ленто в дербито срещу Тотнъм заради закъснение, а и през февруари му бяха напомнени отговорностите заради потенциално нарушаване на правилата свързани с Ковид 19.