Арсенал назначи бившия скаут на Байерн Мюнхен Флориан Блухел.

„Топчиите“, и в частност техническия директор Еду, се подсилиха сериозно с привличането на 37-годишния специалист, който започна в Байерн като видео анализатор в юношеския тим на баварците, но прогресира до ролята на шеф на техническите скаути в германския колос, като доскоро бе международен скаут.

Блухел е поредното ново лице в тима на Арсенал за последните няколко месеца. Ромен Поаро бе назначен от Манчестър Сити, където изпълняваше ролята на европейски футболен консултант, и ще бъде скаут на първия тим за френския пазар, а Тони Лима ще се заеме с Испания. Андорецът Лима бе отговорникът за пристигането на играчи като Неймар и Филипе Коутиньо в Европа.

Всички тези назначения демонстрират желанието на лондончани да се подсилят сериозно в следващите трансферни прозорци, за да продължат борбата за завършек в топ 4 на Висшата лига и завръщане в най-престижния европейски клубен турнир – Шампионската лига.

Миналото лято „артилеристите“ загатнаха за промяна в своята трансферна политика след идването на редица млади футболисти, сред които Аарън Рамсдейл, Бен Уайт и Алберт Самби Локонга.

За Микел Артета и компания предстои домакинство на Уест Хем в сряда вечер. При успех над „чуковете“, тимът може да попадне временно в топ 4, тъй като в момента изостава на две точки именно от състава на Дейвид Мойс.