Нападателят на Арсенал Пиер-Емерик Обамеянг може изненадващо да премине в шампиона на Европа Челси, твърдят медиите в Англия. Тази информация се завъртя, след като мениджърът на "сините" Томас Тухел се изказа много ласкаво за габонеца.

Той познава качествата му отлично от съвместния им престой в Борусия Дортмунд. На "Сигнал Идуна Парк" Оба беше във формата на живота си и наниза 79 гола. 

"Ще се свържа с Пиер в някакъв момент, но не искам да го безпокоя" призна Тухел. "Мисля, че той беше много важен играч за мен, имахме много близки отношения. Когато се срещнем, винаги е много хубаво. Мога да кажа само най-добрите неща за него като играч и човек. Съжалявам за това, че има проблеми. Резервната скамейка не е мястото, където трябва да бъде със своето качество и с положителния характер, който притежава. Но аз не съм напълно наясно с това, което се случва в неговия клуб сега. Искам също да покажа уважението си и да не се замесвам в тази история, като съдя кое е правилно и кое грешно", добави Тухел.