Арсенал разгроми с 5:1 Съндърланд в среща за Купата на Лигата на Англия и се класира на полуфинал в турнира.

Герой за "артилеристите" в мача се превърна Еди Нкетия, който заби хеттрик (17, 49 и 58 минута), по един гол за домакините добавиха Никола Пепе (27) и Чарли Патино (90), почетното попадение за гостите вкара Нейтън Брудхед (31).

Интересното в случая на Патино е, че това бе дебютен мач за него за първия отбор на лондончани и той успя да се разпише само няколко минути, след като се появи на терена.

Като цяло Арсенал тотално доминира в срещата, създаде дузина голови положения, мушна пет попадения и в крайна сметка заслужено е в следващата фаза на надпреварата.

Пиер-Емерик Обамеянг отново не намери място в състава на "артилеристите", като той едва ли скоро ще запише участие с екипа на Арсенал, а най-вероятно и ще бъде трансфериран през януари.

Трябва да се отбележи, че това бе поредна разгромна победа за лондончани за Купата на Лигата, като преди това момчетата на Артета се справиха с УБА (победа с 6:0 като гост), Уимбълдън (победа с 3:0 като домакин) и Лийдс (победа с 2:0 като домакин).

Съндърланд от своя страна показа открит футбол, но допусна множество грешки в защита, което се оказа решаващо. Така гостите ще насочат изцяло вниманието си в срещите от Първа лига и осъществяване на целта - промоция в Чемпиъншип.