Ръководството на Арсенал е решено да привлече Душан Влахович от Фиорентина, но ще трябва да плати 150 милиона паунда за това, съобщи "Дейли мейл". 

Лично мениджърът Микел Артета настоява да има Влахович, а като втори вариант за ново попълнение той посочва Калвър Левин от Евертън, уточнява "Труд".

Агентът на Влахович обявил пред ръководството на артилеристите, че очаква заплата от 300 000 паунда на седмица и допълнителни бонуси от 15 милиона за подписване на петгодишен договор. 

Фиорентина ще спечели 58 милиона от трансфера. Всичко това означава общо 150 милиона паунда от касата на Арсенал за трансфера на Влахович, който има оферти от много други клубове в Европа.

Сърбинът не иска да удължава изтичащия на 30 юни 2023 година договор с "виолетовите", които ще бъдат принудени да го продадат през лятото. В противен случай италианците рискуват да го изпуснат без пари 12 месеца по-късно.

Сайтът transfermarkt.com оценява футболиста на 70 милиона евро. Името му е свързвано още с Ювентус, Манчестър Сити, Тотнъм и Атлетико Мадрид.