Трансферната цел на Арсенал Душан Влахович предпочита да изчака до лятото преди да вземе окончателно решение за бъдещето си, но Фиорентина е отворен към продажба на нападателя този месец.

Италианският клуб иска да се раздели възможно най-бързо с офанзивния футболист, според Sky in Italy, защото иска да получи добра сума за 21-годишния играч, на когото му остават още 18 месеца до края на настоящия контракт с „виолетовите“. Но Влахович е склонен да изчака, за да види как ще се развие сезонът за борещите се за подписа му клубове, като място в Шампионска лига е приоритет за сръбския национал.

Арсенал запазва силния си интерес към Влахович, но за лондончани ще бъде трудно да финализират сделка до края на месеца поради размера на трансферната сума, необходима за нападателя на Фиорентина. Ситуацията с нападателите в Арсенал е под огромна въпросителна предвид факта, че Пиер-Емерик Обамеянг загуби капитанската лента наскоро, а договорите на Александър Лаказет и Еди Нкетия изтичат през лятото.

Влахович изгря на международната сцена със своите 33 гола през миналата година, изравнявайки рекорда на Кристиано Роналдо за най-много голове в Серия А в рамките на една календарна година.

Според източници в Италия е малко вероятно 21-годишният футболист да си тръгне от Фиорентина този месец, като ще се опита да помогне на намиращия се на шесто място в Серия А тим да се пребори за място в евротурнирите догодина.

Влахович пристигна във Флоренция от Партизан Белград през 2018. Освен с головете си в Серия А, той има и седем попадения в 14 мача за Сърбия.