Мениджърът на Арсенал Микел Артета поиска обяснение от съдиите във Висшата лига за странния червен картон на Габриел Мартинели снощи при 1:0 над Уулвърхемптън. 

Бразилецът бе изгонен за два жълти картона в рамките на 5 секунди, като при първата ситуация реферът Майкъл Оливър пусна авантаж, но веднага след второто нарушение на играча, го наказа официално и за първото му действие. 

Това бе 4-ият червен картон за лондончани в последните 6 мача и това изобщо не се нрави на Артета, чийто тим все пак успя да постигне ключова победа и да се доближи само на точка от 4-ия Уест Хям. 

„Не съм щастлив от решенията срещу нас през този сезон, но това е нещо, което ще обсъдя със съдиите. Искам обяснение за случилото се в този мач и скоро ще има разговори“ заяви той. 

Запитан как планира да ограничи изгонванията той каза: „Имам  доста идеи по въпроса. С човек по-малко е крайно трудно да печелиш, така че основното е да не оставаме в намален състав. Сега обаче се случи нещо, което никога не съм виждал в кариерата си. Вероятно според правилата това е възможно, но определено трябва да имаш сериозно воля, за да го направиш. Аз обаче се гордея да водя този отбор. Резултатът е много важен и съм крайно щастлив от показаната борбеност и устойчивост“ добави Артета.