Арсенал анонсира, че цените на билетите на „Емирейтс“ за новия сезон ще се увеличат с 4%, съобщиха от клуба.

Феновете на „артилеристите“, които плащат по повече от 1000 паунда, за да гледат отбора си на сезонна база, ще трябва да компенсират загуби от 100 милиона паунда, които клубът натрупа в периода на миналата година.

Причината за това е липсата на европейски футбол, както и пандемията от коронавирус, като тези двете неща бяха най-голям фактор за икономическите щети за отбора от северен Лондон, пише "Тема спорт".

„След като цените на билетите за вход с фиксирани за последните седем последователни сезона, всички пропуски и абонаментни карти за мачовете през сезон 22/23 ще се увеличат с 4%. Това е първото увеличение, което правим от 2014-а година“.

„Ние признаваме, че никой не приветства увеличението на цените и това решение не се взима с лека ръка. В крайна сметка пред лицето на нарастващите разходи, ние трябва да продължим да стимулираме растежа във всички финансови потоци, включително мачовете, като целта ни е да върнем финансите си в позиция на безупречност в средносрочен план“, написаха от Арсенал.

В същото изявление клубът обяви намеренията си да направи подобрения на клубния стадион, включително основен ремонт на покрива, както и нови турникети и нови големи екрани.