Арсенал победи с 3:2 Уотфорд като гост в мач от 28-ия кръг на Висшата лига и влезе в Топ 4 на временното класиране. Мартин Йодегор, Букайо Сака и Габриел Мартинели бяха точни за „артилеристите“, а за домакините се разписаха Хуан Ернандес-Кучо и Муса Сисоко.

Домакините се нуждаеха само от няколко секунди игра, за да вкарат чрез Емануел Денис, но попадението бе отменено поради засада. Футболистите на Микел Артета отговориха подобаващо и след отлична комбинация Сака изведе Йодегор, който навлезе в наказателното поле и откри резултата.

В 11-ата минута Уотфорд направи отлична многоходова атака отдясно завършила с центриране на Кико към Ернандес, който изравни със задна ножица. Арсенал отговори е ново попадение в 30-ата минута чрез Букайо Сака, който първо отне топката от Том Клевърли, направи двойно подаване с Лаказет, след което с левия крак я прати неспасяемо в мрежата на Бен Фостър за 2:1.

Гостите отбелязаха трети гол малко след началото на второто полувреме. Лаказет намери Мартинели, който с отличен удар направи 3:1.

Футболистите на Рой Ходжсън покачиха темпото и направиха няколко пропуска пред вратата на съперника. Те успяха да намалят в 87-ата минута, когато Сисоко успя да преодолее Киърън Тиърни, оформяйки крайния резултат.

С успеха Арсенал се изкачи до заветното четвърто място с 48 точки и изпревари Манчестър Юнайтед, който е с 47. От своя страна Уотфорд продължава борбата за спасението си и заема предпоследно място с 19 точки.